Sanitas Bucuresti

Programul ”Fii pregătit să salvezi vieți!” continuă mâine pe Arena Națională, la cel mai mare CURS de RESUSCITARE!

Uniunea Sindicală Sanitas București are deosebita plăcere de a vă invita în data de 28.05.2015, începând cu ora 14:45, să participați la cel mai mare curs de resuscitare din lume, cu care România va încerca să intre în Cartea Recordurilor.

Punctul de întâlnire al simpatizanților SANITAS este în fața Mc Donald’s Electroaparataj (lângă Mega Mall Pantelimon).

Trebuie să știm să intervenim, trebuie să ne pese de cei care sunt într-un moment critic. În anul 2015, la nivelul Capitalei și al județului Ilfov s-au înregistrat 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, fiind salvate 108 vieți. Rata de succes a fost de 3,92 la sută, iar această statistică ne arată cât de gravă este situația. Cu un astfel de curs record de prim ajutor, rata de resuscitare ar putea fi dublată”, a precizat managerul SABIF, dr. Alis Grasu.

”Bolile cardio vasculare ocupă primul loc ca incidență în România: un million de afecțiuni în anul 2015, conform statisticilor. Trebuie să învățăm că prevenția ne poate salva viața”, a declarat dr. Oren Iancovici, medic specialist cardiolog si CEO-ul Centrelor de Excelență ARES.
În plus, un motiv de îngrijorare îl reprezintă și media tot mai scăzută de vârstă a pacienților cu boli de inimă. ”Sunt tot mai mulți tineri cu probleme cardiace. Vârsta la care sunt diagnosticați cu angină a scăzut de la 45-50 la 35. În cazul unui stop cardio respirator, este important ca acele câteva secunde importante să fie manageriate de o persoană cu minime cunoștințe de resuscitare”, a declarat Iulian Plescan, director operational Centrele de Excelență ARES.

”Oricine poate intra în stop cardiorespirator…Poate fi un străin sau poate fi o rudă apropiată…iar diferența între o persoană cu sechele neurologice și una revenită la normal o poate face aplicarea prompta a măsurilor de resuscitare. Sunt parcurse distanțe uriașe între primele metode de resuscitare menționate în istorie, cum ar fi bătutul cu urzici, stimularea cu cărbuni încinși pe piept sau pumni efectiv…până la drone cu electrozi pentru administrarea de șocuri electrice trimise la locul stopului cardiorespirator și toate acestea pentru a spune, împăcați, că am încercat tot ce se putea în fața morții. Sintentizând, în mod sigur putem spune că, prin cunoașterea unor tehnici de BLS, oricine poate salva o viață!”, a punctat dr. Radu Zamfir, care este ambasador al programului ”Există un erou în fiecare dintre voi”.

Și fostul ministru al sănătății, Nicolae Bănicoiu este de părere că toate autoritățile locale ar trebui să preia această inițiativă. ”Nu trebuie să uităm nici un moment cât de importantă este educația sanitară”.
”Sufletul” Arenei Naționale în ziua recordului va fi cunoascuta vedetă de televiziune Cabral. El are deja „experiență” în acest domeniu: a fost alături de cei peste 7.400 de români care au intrat în 2011 în Guinness Book cu cea mai mare lecție de resuscitare, care a avut loc în București, pe Stadionul Dinamo. ”Sunt manevre ce pot salva o viață. Manevre ce pot fi însușite printr-un simplu curs de prim-ajutor. Un proiect mare, un proiect care are șansa să schimbe în bine percepția multor oameni”, spune Cabral.

Iată așadar câteva argumente cu care să vă convingem să fiți alături de noi.  Vă așteptăm în număr cât mai mare!

#sanitasbucuresti – mereu alături de voi!