Sanitas Bucuresti

”Reforma în sănătate trebuie să înceapă cu salarizarea personalului medical!” Respect domnule deputat Iacob Pușcaș!!

[fusion_text]

În plin război mediatic asupra salariilor din sănătate, un deputat independent, neafiliat politic, face o radiografie corectă asupra sistemul de sănătate. Felicitări domnului deputat Iacob Pușcaș pentru curajul de a spune în Parlamentul României ceea ce noi SANITAS o spunem zilnic.

Mai jos aveți discursul domnului deputat:

Stimaţi colegi,

Din înţelepciunea poporului s-a născut şi acest proverb: un nebun aruncă o piatră în lac şi o sută de înţelepţi se chinuie să o scoată.

Noi, astăzi, ne chinuim să corectăm un act normativ emis de Guvern, pentru că eu refuz să cred că intenţionat a fost trimis aşa, şi să facem dreptate unor categorii sociale.

Cu toţii, ştim că sănătatea este unul dintre domeniile esenţiale pentru evoluţia viitoare a unui popor şi că sistemul de sănătate din România este în pragul colapsului.

Aceste aspecte au fost reamintite şi de Sindicatul Sanitas prin greva organizată săptămâna trecută. (Aplauze.)

Noi astăzi avem posibilitatea ca, împreună, să punem umărul la rezolvarea parţială a problemelor din Sănătate, şi anume salarizarea personalului medical. Dacă nu rezolvăm problema salarizării personalului medical, atunci, în doi-trei ani, vom avea spitale goale, lipsite de profesionişti, lipsite de medici şi asistente medicale, ceea ce echivalează cu un atentat la siguranţa naţională, un atentate, de fapt, la fiecare dintre noi.

Atunci, acest Guvern, cu siguranţă, nu va mai fi, dar noi, Parlamentul, vom fi traşi la răspundere, pentru că nu am luat măsurile care se impun.

Dacă dorim să înceapă odată reforma în Sănătate, trebuie să începem cu salarizarea personalului medical. Fără acest lucru, nu vom reuşi niciodată. (Aplauze.)

Exodul medicilor şi al asistentelor poate fi oprit sau cel puţin diminuat prin acordarea respectului cuvenit. Acest lucru îl putem arăta şi prin faptul că preţuim munca lor la adevărata lor valoare.

Sigur că, prin acordarea acestor majorări de aproximativ 15%, va exista şi un impact bugetar. Dar, vă întreb, stimaţi colegi: impactul plecării în masă a mii de medici şi asistente, anual, impactul lipsei specialiştilor în Sănătate, impactul pacienţilor care nu vor mai avea medici care să-i trateze nu credeţi că este incalculabil pentru noi, toţi? Nu credeţi că o viaţă de om este mai importantă decât impactul câtorva milioane de lei de la bugetul ţării?

Dacă aceste majorări nu vor fi acordate acum, atunci, cum vor putea fi dublate salariile medicilor în următorii ani, aşa cum susţin unele partide politice în programele lor şi care, din păcate, astăzi nu sunt în sală la dezbateri.

Haideţi, deci, să votăm această ordonanţă cu toţii, haideţi, să le oferim celor din Sănătate, celor de la Sanitas, respectul pe care-l merită!”

#sanitasbucurești – Mereu alături de voi!

[/fusion_text][youtube id=”VCFb2cdoRhY” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””][/youtube]