Sanitas suspendă temporar greva generală din spitale, ca urmare a promisiunilor că majorările salariale vor fi votate săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaților.

Deputaţii din Comisiile de muncă şi buget au adoptat, astăzi 01.11.2016, la capătul a două zile de dezbateri, mai multe amendamente la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede majorări salariale pentru angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, personalul din învăţământ, precum şi sporuri pentru medici, deşi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a împotrivit.

Potrivit amendamentelor adoptate de cele două comisii, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se majorează substanțial faţă de nivelul acordat pentru luna august 2016. Salariile se vor majora efectiv începând cu 1 decembrie 2016.

Totodată, deputaţii au stabilit ca sporurile pentru cadrele medicale să fie calculate la baza salarială din anul respectiv, nu la nivelul din 2009.

#sanitasbucurești – Mereu alături de voi!

Comunicat-de-presa-federatia-sanitas-suspendare temporara a grevei – 1 noiembrie 2016