Dragi colegi,

Consiliul Național al Federației SANITAS a reconfirmat, în cadrul sedinței din data de 26 octombrie 2016, faptul că GREVA GENERALĂ din data de luni, 31 octombrie 2016, va avea loc, respectându-se astfel calendarul anunțat.

Acest lucru presupune că 2/3 din salariații aflați în unitățile sanitare pot participa la grevă, restul de 1/3 din angajați trebuie să asigure continuitatea actului medical. Aceștia din urmă pot să nu fie membrii de sindicat.

Întrucât GREVA înseamnă întreruperea VOLUNTARĂ a muncii, și bazându-ne pe faptul că nimeni nu poate fi constrâns să facă grevă sau să RENUNȚE la ea, VĂ RECOMANDĂM ca în data de luni, 31 octombrie 2016, să nu se programeze operații, să nu se facă internări, să nu se elibereze rețete, cu excepția cazurilor de URGENȚĂ care nu pot fi amânate.

Facem apel la pacienți să amâne, pe cât posibil, prezentarea la unitățile medicale, în data de 31 octombrie 2016.

Ne cerem scuze față de persoanele care vor fi afectate de greva noastră și îi rugăm să înțeleagă că revendicările noastre sunt pentru asigurarea unui act medical de calitate, făcut de un personal motivat corespunzător ce își desfășoară activitatea în condiții decente de lucru, cu respectarea normativului de personal, cu asigurarea stocului corespunzător de  materiale și medicamente necesare, adică cu dotări corespunzătoare.

Liderii sau membrii de sindicat care participă la această acțiune trebuie să nu le fie teamă de faptul că unii spun că acestă grevă ar fi ilegală. Numai INSTANȚA DE JUDECATĂ se poate pronunța în acest sens.

Potrivit Legii 62 /2011, dacă Instanța se pronunță cu privire la ilegalitatea grevei generale, noi ne vom conforma deciziei.

În conformitate cu art. 218 din Lege, alin (1):
”Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei fapta persoanei care, prin amenințări ori prin violențe, împiedică ori obligă un angajat sau un grup de angajați să participe la grevă ori să muncească în timpul grevei.”

Așadar, NU VĂ LASAȚI INTIMIDAȚI!

Dacă sunteți nemulțumiți, participați la grevă și raportați-ne cazurile în care cineva încearcă să vă interzică acest drept.

Rămâneți uniți pentru a ne obține drepturile!

Viorel Hușanu – Președinte Uniunea Sindicală Sanitas București – Mereu alături de voi!