Acasă Știri SANITAS NU participă la acțiunile de protest anunțate pentru luni, 21 martie...

SANITAS NU participă la acțiunile de protest anunțate pentru luni, 21 martie 2016

980
0

Încă din prima zi de la instalarea în funcţie a ministrului sănătăţii, am solicitat:

  • rezolvarea inechităţilor salariale;
  • majorarea salariilor cu 25% pentru 2016, lucru convenit şi cu fostul guvern;
  • aprobarea noului regulament de sporuri;
  • aprobarea unui nou normativ de personal, pliat de realităţile existente;
  • deblocarea de posturi pentru anul 2016, pentru deficitul de personal creat în perioada 2010 – 2013, perioadă în care se angaja un salariat la şapte posturi vacantate;

Solicitările sunt cuprinse în mare parte şi în acordul semnat în data de 26.02.2016 între Federația Sanitas si Ministerul Sănătăţii.

La întâlnirea avută în data de 14.03.2016 cu ocazia dezbaterii publice “Nu agresaţi cadrele medicale“, am solicitat expres ministrului sănătăţii, să-şi precizeze poziţia faţă de solicitările noastre, iar ministrul a reconfirmat dezideratele convenite până la această dată.

Acest lucru ne determină să continuăm negocierile iar în situaţia în care observăm că Ministerul Sănătăţii nu îşi respectă angajamentul, vom face uz de toate mijloacele legale de luptă sindicală pe care le avem la dispoziţie. La fel am procedat şi în anul 2015, când au fost majorate salariile în sectorul sanitar şi asistenţă socială cu peste 25% (ianuarie şi octombrie).

Sanitas a demonstrat de-a lungul timpului că este capabilă să negocieze în numele membrilor de sindicat şi să organizeze acţiuni sindicale de mare anvergură atunci când situaţia o impune.

Facebook