10.000 de membri SANITAS, aflați în fața Guvernului în octombrie 2017, i-au obligat pe guvernanți să caute soluții la revendicările angajaților din sănătate și asistență socială. Cu toate eforturile făcute, nici o altă federație sindicală din domeniu nu a avut capacitatea de a reuni în fața Palatului Victoria vocea a 10.000 de angajați care au cerut CORECTITUDINE față de salariați și RESPECTAREA PROMISIUNILOR din campania electorală.
Iar premierul României, vicepremierul guvernului, președintele Camerei Deputaților și ministrul Sănătății au fost cei care au prezentat soluții în fața Consiliului Național SANITAS! In aceste condiții, Consiliul din 26 octombrie a decis suspendarea acțiunilor de protest, pentru a da posibilitate Guvernului să transpună în acte normative soluțiile găsite.

În același timp, însă, Federația SANITAS este membru al C.N.S.L.R.– Frăția, confederație națională reprezentativă care are în componență nu numai structuri sindicale din sectorul bugetar, ci și organizații care reprezintă interesele angajaților din sectorul privat. În calitatea sa de membru, Federația SANITAS a luat act de decizia confederației de a declanșa proteste în mai multe sectoare de activitate, precum și de motivele care au condus la aceasta.

În condițiile în care organizațiile sindicale care reprezintă predominant interesele salariaților din sectorul privat decid declanșarea protestelor, iar aceste organizații sunt membre ale C.N.S.L.R. – FRĂȚIA, solidaritatea sindicală ne cere să fim alături de ele. Înțelegem că este vorba de încălcarea unui drept de muncă al celor care lucrează în economia privată.

Înțelegem să fim solidari cu colegii noștri, respectând în același timp Hotărârea Consiliului Național al Federației SANITAS din data de 26 octombrie, care suspendă protestele SANITAS până când Guvernul își materializează propunerile la revendicările noastre, specifice sistemului sanitar și de asistență socială.

Biroul de presă
al Federației Sanitas din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *