Urmare a numeroaselor presiuni exercitate de SANITAS pe percursul întregului an 2014, după numeroase negocieri cu miniștrii de resort ai Guvernului României, premierul a aprobat astăzi 04.11.2014 Ordonanţa de Urgenţă privind  salarizarea  personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială pentru anul 2015.

 “Astfel, peste 300.000 de persoane din sistemul sanitar, inclusiv din unităţi medico – sociale dar şi din sistemul de asistenţă socială vor beneficia de aceste majorări, cu posibilitatea ca, după jumătatea anului 2015 să existe noi majorări“.

Supunem atenției dv. aspectul că suntem singurul sindicat din România, care în acest an am obținut o creștere reală a veniturilor.

Mult, puțin, NOI am reușit să parcurgem toate etapele procesului de negociere și să obținem o creștere salarială concretă pentru toți angajații din sistem. Desigur că nu putem mulțumi pe toată lumea, însă vă asigurăm că în fiecare moment noi ne realizăm misiunea pe care dumneavoastră, membrii noștrii, ne-ați încredințat-o.

Celelalte sindicate ar face bine să ne urmeze exemplul și să adopte o atitudine corectă pentru membrii pe care îi reprezintă. Frustrarea acestora este legată de faptul că NOI SANITAS rezolvăm efectiv problemele întregului sistem de sănătate și asistență socială, contribuind activ la creșterea calității actului medical.

Aceste sindicate, active numai în mediul on-line, nu vor aduce niciodată o creștere salarială, poate doar una de like-uri.

 

Monitor Oficial nr.811 din 6 noiembrie 2014 – privind creșterea salariilor în sănătate și asistență socială