Zeci de biochimisti de la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani au protestat miercuri in fata spitalului, transmite Agerpres. Ei sunt nemultumiti ca Legea salarizarii unitare nu le-a adus cresteri de salarii similare cu ale medicilor si asistentilor.

Reamintim ca legea a adus cresterea, de la 1 martie, a veniturilor cadrelor medicale, cu exceptia biologilor, biochimistilor, chimistilor si a personalului auxiliar din laboratoarele medicale.

„Este vorba de inechitatea salariala. Nu se mai respecta principiul aceeasi munca, acelasi salariu. Asistentul, a carui munca o coordonam, va avea salariu mai mare decat noi de la 1 martie. Nu vrem sa li se micsoreze lor. Vrem sa ne creasca si noua. Noi facem munca unui medic de laborator”, a afirmat chimistul principal Daniela Paraschiv, citata de Agerpres.

Protestatarii spun ca, din cauza noii grile de salarizare, un biolog, biochimist si chimist principal, cu studii superioare, care are cel putin noua ani vechime, va avea salariul la nivelul unui asistent medical.

Sursa: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *