Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a anunţat, vineri, că a ajuns la un acord cu reprezentanţii Sanitas pentru creşterea cu 10%, în două etape, a salariilor angajaţilor din sistemul public de sănătate şi ale asistenţilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei.

„Împreună, am stabilit patru puncte esenţiale şi am semnat un proiect de acord de colaborare între Sanitas şi Ministerul Finanţelor Publice, astfel Ministerul Finanţelor Publice va susţine creşterea salariilor angajaţilor de specialitate medico-sanitară din sistemul public de sănătate şi ale asistenţilor sociali, situate sub plafonul de 1.500 de lei, în două etape, după cum urmează: în prima etapă, începând cu 1 decembrie 2014, se va acorda o majorare salarială de 5%, iar în a doua etapă, începând cu 1 martie 2015, se va aplica o nouă majorare salarială, cu încă 5% „, a declarat, vineri, Ioana Petrescu, după întâlnirea avută la sediul ministerului cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale Sanitas.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) estimeză că de această majorare salarială vor beneficia aproximativ 126.000 de angajaţi din sistemul public sanitar şi de asistenţă socială.

În aceste condiţii, reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat, după discuţiile de la MFP, că renunţă la proteste.

Un alt punct important al acordului MFP-Sanitas are în vedere formarea unei comisii interministeriale prin care să fie eliminate „inechităţile rezultate din aplicarea Legii cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”, a mai spus Petrescu.

Grupul interministerial, din care vor face parte şi reprezentanţii Sanitas, va trebui să prezinte un raport final în acest sens până în decembrie.

Sursa: Mediafax
http://www.mediafax.ro/social/cresteri-salariale-pentru-angajatii-din-sanatate-si-asistentii-sociali-care-au-sub-1-500-lei-12848009