Dragi colegi,

În data de 24 mai a.c., Biroul Executiv (BEx) al Federației SANITAS a avut o discuție deschisă cu ministrul Muncii, doamna Lia Olguța Vasilescu. Domnia sa a luat act de nemulțumirile noastre privind proiectul Legii salarizării unitare și a venit în ședința BEx pentru a ne asculta argumentele și a găsi soluții la revendicările noastre.

Ținând cont de acest gest de deschidere față de problemele semnalate de SANITAS, considerăm că este cazul să acordăm părții guvernamentale o ultimă posibilitate de a continua dialogul început.

Astfel, am decis să suspendăm protestele programate pentru astăzi 25 mai , în fața Ministerului Muncii și Ministerului Sănătății, până la finalizarea dezbaterilor din Camera Deputaților, pe marginea proiectului Legii salarizării unitare.

În felul acesta, pichetarea programată nu va putea fi folosită de puterea politică pe post de scuză pentru respingerea cererilor noastre.

Noi, SANITAS, NU dorim conflicte sociale ci SOLUȚII corecte pentru salarizarea echitabilă a voastră, a întregului personal din sănătate și asistență socială! Nu uitați că voi sunteți Sanitas!

Așteptăm ca gestul nostru de reîntoarcere la dialog să primească un răspuns corect din partea Guvernului și acesta să-și onoreze promisiunile făcute.

Al vostru Președinte,
Viorel Hușanu

#sanitasbucuresti – Mereu alături de voi!