ZIUA INTERNATIONALA A ASISTENTILOR MEDICALI

Dragi colegi,

Astăzi 12 mai 2014, sărbătorim profesia şi profesionalismul dumneavoastră, a celor care salvează vieţi chiar şi cu resurse limitate şi care ajung la sufletul pacientului dând dovadă de empatie, toleranţă şi căldură.

La mulţi ani, dragi colegi!

Tema anului 2014, stabilită de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali, ”Asistentul medical — o forță pentru schimbare, o resursă vitală pentru sănătate”, subliniază faptul că sănătatea populației depinde în foarte mare măsură de corelația dintre nevoia de servicii de îngrijire, pregătirea corespunzătoare, profesionalismul și gradul de motivație al asistenților medicali din întreaga lume.

Prin marcarea acestei zile, se recunoaște importanța serviciilor oferite de asistenții medicali atât la nivel local, cât și global, fiind esențiale pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.
Data aleasă reprezintă ziua de naștere a Florence Nightingale, considerată a fi precursoarea nursingului modern, care și-a dedicat întreaga viață restructurării asistenței medicale acordată pacienților, într-o vreme în care medicina era departe de ceea ce este astăzi.