În data de 05 iunie 2014, ora 12:00 la Hotel Ramada Majestic din București, a avut loc Consiliul ordinar al Uniunii Sindicatelor Municipiului București (USMB) – CNSLR Frăția,  la care au participat: Uniunea Sindicală SANITAS București,  Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, Federația Sindicatelor din Învățământ ”Spiru Haret”, Sindicatul Tofan Danubius, Sindicatul Biostar, Sindicatul Policolor ș.a.

Moderatorul ședinței, domnul VASILE STROE în calitatea sa de președinte al USMB-CNSLR Frăția a prezentat ordinea de zi, astfel:
– Analiza situației socio-politice și economice a societății românești prin prisma reprezentativității pe care sindicatele o au în contextul actual;
– Informarea privind pachetul de legi din domeniul relațiilor de muncă, în special conținutul Legii 62 a Dialogului Social;
– Prezentarea proiectului ”Școala Sindicaclă”;
– Sesiune liberă de dezbateri.

Reprezentanții Uniunii Sindicale SANITAS București și de la celelalte sindicate, și-au expus punctele de vedere, iar în finalul discuțiilor s-a creionat un plan de activități pentru anul următor, conturându-se un program cu principalele evenimente ce vor avea loc.

Din perspectiva contextului actual în care sindicatele își desfășoară activitatea s-au supus dezbaterilor 3 teme de interes general și anume: constituția, legea descentralizării și regionalizarea, prin perspectiva trinomului sindicate-politic-societate.
Legea Dialogului Social a născut numeroase subiecte ce au fost îndelung dezbătute, dovadă fiind și numeroasele modificări pe care aceasta le-a suferit în ultima perioadă de timp.
Cu privire la proiectul ”Școala Sindicală”, domnul președinte USMB-CNSLR Frăția – Vasile Stroe, împreună cu președintele Uniunii Sindicale Sanitas București – Viorel Hușanu, au prezentat un proiect al școlii austriece de învățământ, derulat în parteneriat cu omologii noștri din Republica Moldova, ce presupune școlirea liderilor sindicali. În cadrul acestui proiect se pune accentul pe identificarea și formarea liderilor de sindicat ce vor putea asigura viitorul sindicatelor pe fiecare ramură din economie.
Sesiunea liberă de dezbateri a conturat mai multe idei ce s-au transformat în viitoare evenimente pe care vi le vom aduce la cunoștință la momentul potrivit.

Ca o concluzie a celor discutate în cadrul ședinței, reținem aspectul invocat de către toți participanții, în sensul că este imperios necesar ca toate sindicatele din București și din țară, să strângă rândurile, să fie solidari, să se reorganizeze în vederea îndeplinirii misiunii pe care  și-au ales-o, și anume aceea de satisfacere a intereselor pe care membrii săi o au.

conferinta USMB 05
conferinta USMB 04
conferinta USMB 02
conferinta USMB 01
conferinta USMB 06
conferinta USMB 03
   
conferinta USMB 00