Urmare a întâlnirii ce a avut loc la Ministerul Sănătății în data de 05 iunie 2014, orele 12:00, reprezentanții Federației SANITAS au decis să dea ȘAH Ministerului Sănătății, cu privire la cele două teme nenegociabile, și anume: contractul colectiv de muncă la nivel sectorial și creșterea veniturilor personalului din sănătate, neonorate.

Federația Sanitas a fost reprezentantă de: domnul președinte Leonard BĂRĂSCU, domnul prim-vicepreședinte Marius SEPI, domnul vicepreședinte Iulian POPE și de către președintele Sanitas București, domnul Viorel HUȘANU. Ministerul Sănătății a fost reprezentat de domnul ministru Nicolae BĂNICIOIU și de către domnul ministru secretar de stat Iulian Francisk CHIRIAC.

Mutările ce trebuiau făcute de guvernanți pe tabla de șah a sistemului sanitar au lăsat de dorit, ele fiind în continuare ignorate de către actuala conducere a MS. În acest context, reprezentanții SANITAS au postat pe ”tabla” ministrului, următoarele revendicări nenegociabile:
1. contractul colectiv de muncă la nivel de sector;
2. creșterea veniturilor personalului din sănătate;

Timpul de gândire al ministerului pentru aceste două puncte este până la data de 10 iunie 2014, atunci când se așteaptă următoarea mutare pe care ministrul o va face.