Viorel Hușanu, președintele Sanitas București,  a declarat pentru Epoch Times că au discutat cu ministrul Sănătăţii care le-a transmis că nu sunt bani pentru majorarea salariilor: „Ni se spune că nu sunt banii pentru Sănătate. Noi nu înţelegem acest lucru pentru că spitalele au contract cu casa de asigurări. Deci noi cerem mărirea în cadrul aceluiaşi buget, nu suplimentarea de la bugetul de stat. În ceea ce priveşte celelalte revendicări, sunt speranţe că le vom obţine în viitorul apropiat”.

În jur de 130 de persoane afiliate Federaţiei Sanitas au pichetat marţi, pentru a doua zi la rând, Ministerul Sănătăţii, cerând în principal majorarea cu minim 10% a salariilor angajaţilor din sistemul public de sănătate şi asistenţă socială, negocierea unui contract colectiv de muncă la nivel de sector de activitate, precum şi deblocarea cât mai rapidă a posturilor vacante.

Protestatarii au anunţat că vor continua pichetările până pe 4 iunie, iar în cazul în care negocierile cu autorităţile vor eşua, pichetările ar putea fi urmate de grevă de avertisment şi ulterior chiar de o grevă generală.

Negocierile vor continua la sfârşitul săptămânii, fiind programată o întrevedere între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice şi ai Federaţiei Sanitas, în cadrul căreia se va aborda şi chestiunea stabiliri unui calendar de discuţii referitor la salarizarea personalului din sistem.

Sursa: Yahoo News
https://ro.stiri.yahoo.com/ministerul-s%C4%83n%C4%83t%C4%83%C5%A3i-pichetat-pentru-doua-zi-consecutiv-video-152708335.html