Victor Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii, în şedinţa de Guvern din data de 18 iunie 2014, să discute cu sindicaliştii, întrucât cele mai multe dintre solicitările lor „sunt legitime”.

„Domnule Bănicioiu (Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii – n.r.), să vorbiţi cu sindicatele din sănătate, au solicitari, cele mai multe le consider legitime. Problema e să şi reuşim să le rezolvăm, să aveţi un dialog corect. Să puneţi pe masă tot ce putem rezolva în mod rezonabil şi să le oferim lucruri certe, nu promisiuni pe care nu le putem ţine, dar nici să nu le spunem NU, nu se poate, pentru că au dreptate cu cele mai multe dintre solicitări.

Împreună cu doamna Cristea (Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru dialog social – n.r.) şi cu cei de la Finanţe să vedem cum putem să rezolvăm cea mai mare parte a problemelor din sănătate”, a declarat Victor Ponta.

Reprezentanţii Sanitas spun că vor picheta ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor dacă până pe 23 iunie guvernanţii nu vor mări cu zece procente salariile celor care lucrează în sistemul sanitar şi de asistenţă socială. Printre revendicările lor se numără şi deblocarea posturilor.

Sursa: Digi 24