Cu un control mai bun şi cu o eficientizare a serviciilor s-ar putea aloca bani pentru creşterea de 10% a salariilor medicilor, asistenţilor şi infirmierilor, este de părere Marius Sepi, prim vice-preşedintele Federaţiei Sanitas.

Astăzi, în cea de-a doua zi de proteste ale personalului medical, în jur de 130 de persoane au pichetat Ministerul Sănătăţii.
Prim vice-preşedintele Sanitas a declarat, pentru Curierul Naţional, că problema salariilor nu a fost rezolvată, însă miercuri sau joi Sanitas va merge la Ministerul de Finanţe pentru a discuta despre bani.

Întrebat dacă există bani pentru majorarea salariilor, Marius Sepi ne-a spus: „personal, mereu am zis că există bani în sănătate”.
„Cu un control mai bun, cu o eficientizare a serviciilor cred că s-ar putea aloca bani pentru creşterea de 10%”, ne-a spus acesta.

În plus, conform reprezentantului Federaţiei, a mai fost sesizată o problemă.  „Astăzi am mai sesizat o problemă legată de interpretarea Legii 304/2008 care are legăură cu sporurile. Sunt anumite judeţe în care Curtea Constituţională a interpretat diferit aceleaşi prevederi legale. Va fi făcută o evaluare în teritoriu astfel încât să putem rezolva această problemă. Este vorba de câteva miliarde de lei pentru colegii noştrii”, a afirmat Marius Sepi.
Acesta ne-a mai declarat că Sanitas aşteaptă să fie invitată la discuţii şi la Ministerul Muncii.