Dotorită numeroaselor întrebări pe care ni le adresați referitoare la sumele de bani primite de către angajații din învățământ, vă informăm că acele sume de bani provin din anul 2008 atunci când salariații din învățământ au primit o majorarea a salariilor prin OG nr 15/2008, care ulterior nu s-a mai acordat, deși exista cadrul legislativ.

Astfel , ca urmare a proceselor începute încă din anul 2009 cu privire la reîncadrarea potrivit Legii 221/2008, cadrele didactice și-au câștigat în instanță anumite sume de bani, care nu s-au acordat într-o singură tranșă deoarece, potrivit unei Ordonanțe de Urgență, sumele au fost împărțite pe mai mulți ani. Din această cauză, s-a ajuns ca astăzi să se plătească fondurile pentru anul 2014 și 2015, sume care acum ar putea, la o prima vedere, să fie considerate mari.

Deoarece anul acesta există excedent bugetar, Guvernul a hotărât să dea și sumele care ar fi trebuit sa fie acordate în 2015. Aceste sume oricum se acordau anul viitor, doar s-au devansat termenele de plată,  pentru că la ora actuală salariații din învățământ au declanșat mai multe procese pentru plata dobânzii, lucru care ar conduce la creșterea creanțelor avute către angajații din învățământ dacă se mai amână plățile.

Precizăm că sumele de bani recuperate în instanță NU provin din cei 25% tăiați de guvernul Boc tuturor bugetarilor. Nu vă lăsați manipulați de informațiile care circulă printre dv. și în mass-media.