Peste 400 de profesori au participat la cursurile de prim ajutor organizate de către Uniunea Sindicală Sanitas București și Inspectoratul Scolar al Municipiului București, în cadrul campaniei de responsabilitate socială „Fii pregătit să salvezi vieți!”, desfășurat în primele 3 săptămâni de la lansare.

Până în prezent au fost organizate 15 cursuri pentru profesorii din liceele din Sectorul 3. Cursurile de prim ajutor sunt gratuite și sunt susținute de către personal specializat.

”În primele trei săptămâni de la lansarea proiectului, s-au înscris peste 400 de persoane la cursurile de prim ajutor. Știm acum că există cel putin 400 de profesori care înțeleg că, diferența dintre viață și moarte poate însemna un minut. Avem foarte multe solicitări în această perioadă din partea unităților de învățământ din Municipiul București și ne dorim să finalizăm cât mai repede procesul de instruire pentru profesorii din sectorul 3, pentru a demara acest proiect și în cadrul celorlalte sectoare”, a declarat Valentin Voicu Consilier Local în cadrul Primăriei Sectorului 3.

Cei care participă la aceste cursuri învață manevre de prim-ajutor în situații de stop cardio-respirator, de obstrucție a căilor respiratorii, de fracturi, hemoragii, leșin, degeraturi, insolație, arsuri și electrocutare și ceea ce este cel mai important, toți participanții exersează manevrele predate.

Campania „Fii pregătit să salvezi vieți!” promovează importanța măsurilor de prim ajutor atât în ceea ce privește accesul rapid la asistență de specialitate, prin apelarea numărului de urgență 112, cât și în ceea ce privește corectitudinea realizării manevrelor de prim ajutor până la sosirea ambulanței.

Acest proiect a fost inițiat de către Uniunea Sindicală Sanitas București în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București la inițiativa domnului Valentin Voicu, Consilier Local în cadrul Primăriei Sectorului 3 din partea Alianței Liberalilor și Democraților Sector 3.

#PCnews.ro