Am încheiat un an care a adus satisfacții importante atât membrilor de sindicat cât și tuturor salariaților din sistemul public de Sănătate și asistență socială. A fost un an care a pus la încercare în repetate rânduri organizația noastră, la toate nivelurile. Ne-a fost testată rezistența la presiunea permanentă a membrilor de sindicat, ne-a fost testată viteza de reacție la schimbările politice, ne-a fost testată puterea de negociere și abilitatea de a adopta strategii noi, sub presiunea permanentă a unor autorități schimbătoare și lipsite de viziune.
Acum, la moment de bilanț, îmi permit să afirm că am trecut testele onorabil, dovedind din nou că cei 26 de ani de activitate neîntreruptă sunt cărămizi solide așezate cu atenție și dăruire în zidurile solidului edificiu, de toți cei care, de-a lungul vremii au participat la realizarea acestei construcții.
În anul ce a trecut, am obținut creșteri importante de venituri pentru toate categoriile de personal medico-sanitar, atât din sistemul public de Sănătate cât și din asistență socială și DSP-uri. A fost un an în care ne-am concentrat cu preponderență pe bunăstarea membrilor noștrii.

În anul ce nu de mult a început, vom continua să luptam pentru eliminarea inechităților salariale prin toate mijloacele posibile, vom renegocia CCM, vom rescrie regulamentul de sporuri, vom solicita simplificarea procedurilor de decontare a facilităților pentru personalul medico-sanitar, vom milita pentru adoptarea unei forme unice de școlarizare a asistenților medicali și pentru rezolvarea inechităților salariale dintre colegii cu diverse forme de școlarizare, vom face toate demersurile necesare pentru punerea în practică a strategiei Federației SANITAS.

În încheiere, permiteți-mi să vă mulțumesc pentru că ne-ați fost alături și ne sunteți alături în continuare în demersurile pe care le vom face împreună în această frumoasă organizație!

LA MULȚI ANI SANITAS !