Astăzi, 14 martie 2016, în cadrul ședinței Consiliului Național al Federației Sanitas, unde au fost prezentate primele concluzii din cadrul campaniei „Nu agresați cadrele medicale!”, ministrul sănătății, dl. Patriciu Achimaș-Cadariu, prezent în cadrul evenimentului, a declarat că:

„Am semnat un acord cu SANITAS și este o hârtie semnată, oficială. Eu cred în strânsul de mâini. Cred că atunci când am dat mâna, după ce am semnat acordul, am făcut un parteneriat real. Începem cu rezolvarea inechităților.

Am discutat la Ministerul Muncii, sunt 43.000 de oameni în sistem.  Acest lucru, în mod evident, reprezintă o prioritate. Știu că aveți așteptări mari de la anul 2016. Să așteptăm o a doua creștere cu 25% a salariilor. Susțin acest lucru și îl voi susține în fața Guvernului”.

Ministrul a mai spus că împreună cu  Sanitas va promova memorandumul pentru deblocarea posturilor din sistem.

„De asemenea, împreună cu dumneavoastră, sunt convins că vom promova acest memorandum pentru deblocarea posturilor. Cunosc lipsa personalului de specialitate, știu cum este atunci când noaptea, pe Terapie Intensivă, sunt două asistente și pe secție uneori una. Am trăit aceste lucruri, știu cum este și știu cât de dificil este ca a doua zi, uneori, să trebuiască să rămâi la serviciu și să continui activitatea. Sunt convins că împreună vom putea găsi soluții viabile pentru a rezolva problemele”, a susținut reprezentantul MS.

Tot în cadrul evenimentului, președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, dl. Corneliu-Florin Buicu, a ținut să precizeze că datorită prezenței SANITAS în balcoanele Parlamentului, personalul din asistență socială și DSP-uri au reușit să obțină în toamna anului trecut o creștere salarială de 25%.

#sanitasbucurești

sanitas ministru consiliu national 2