Astăzi, 20 septembrie 2016, a fost prima zi dintr-un lung șir de proteste inițiat de SANITAS, ca urmare a nemulțumirilor din ce în ce mai numeroase a tuturor categoriilor de personal din sistemul de sănătate și asistență socială.

Cu toate că s-a dorit limitarea participanților la 100 de persoane prin autorizația emisă, nemulțumirea salariaților din sistem a făcut ca numărul participanților din fața Ministerului Muncii să se dubleze, iar o parte dintre aceștia trebuind să părăsească zona special amenajată, cu promisiunea și dorința de a reveni marțea viitoare în fața ministerului de Finanțe, de unde se așteaptă găsirea unor soluții.

O delegație formată din reprezentanți ai personalului TESA, asistență socială și personalului medical a înaintat reprezentanților ministerului o lista cu revendicările SANITAS. Întrucât până la această oră nu s-a găsit nicio soluție viabilă, acțiunile de protest vor continua conform calendarului aprobat, cu pichetarea Ministerului de Finanțe, marțea viitoare.

Mulțumim tuturor participanților prezenți și ce cerem scuze celor care au fost nevoiți să părăsească locul special amenajat.

Ne revedem marțea viitoare!

#sanitasbucurești