SANITAS a organizat astăzi, 22 martie 2017, o comisie a medicilor în cadrul departamentului profesional din cadrul Federației, care are rolul de a prelua toate problemele cu care se confruntă medicii din sistem.

„Astăzi (miercuri — n.r.) s-a întâmplat ceva foarte important, ce ne-am dorit mai de mult. În cadrul departamentului profesional al Federației SANITAS am organizat o comisie a medicilor care să preia tot ceea ce înseamnă problemele medicilor din sistem și să le raportăm. Sunt 6.000 de medici ai Federației SANITAS și mergem împreună pe niște linii pe care dumnealor le cunosc mai bine”, a declarat președintele SANITAS, Leonard Bărăscu, pentru AGERPRES.

De asemenea, președintele SANITAS a ținut să precizeze că prin această comisie formată pentru medici nu se vor crea discriminări între alte categorii, ba mai mult, acesta a spus că se va forma o comisie și pentru asistența socială.

„Nu facem o discriminare între alte categorii, asistenți medicali, care sunt la noi, în cadrul Federației, infirmiere, îngrijitori, personal TESA, dar dorim să ne axăm și pe asistența socială, așa cum și lor le vom forma o comisie. Atunci când o să avem probleme de transmis în această zonă, sau de cules din cadrul spitalului, să le facem prin intermediul acestei comisii a medicilor, foarte importantă, pentru că de multe ori opiniile sunt exprimate diferit, pentru că și situațiile sunt diferite în actul medical. Medicul reprezintă țelul acestui act, iar cel care face contractul și problemele sunt un pic separate”, a precizat Leonard Bărăscu.

Totodată, liderul SANITAS a precizat că, prin înființarea acestei comisii a medicilor, se vor faca modificări pe anumite legi, precum Legea 95, legea reformei în domeniul sănătății.

„Ce și-a propus SANITAS, prin înființarea acestei comisii: avem la zi probleme importante, precum legea salarizării, legea profesiei de medic, care se pare că se va modifica, nu în ultimul rând Legea 95, care este o lege a sistemului și trebuie să facem niște modificări, să le facem împreună, în funcție de problemele dumnealor, pe care le știu mai bine decât ceilalți. Nu există o discriminare între aceste categorii pe care noi le reprezentăm, dar încercăm, pe fiecare în parte, să le reprezentăm cât mai bine. Această comisie, sper că își va atinge țelul cât de curând. Vom lua datele din țară și le vom prezenta din partea comisiei pentru această categorie importantă de medici”, a declarat Bărăscu.

La rândul său, președintele SANITAS București, Viorel Hușanu, a declarat la finalul întâlnirii de miercuri că SANITAS dorește să găsească soluții pentru că medicii să nu mai plece din țară și totodată să fie și respectați în România.

„Ca și concluzie, a fost o surpriză pentru noi să vedem numărul mare de medici care au dat curs invitației noastre. Sunt foarte mulți care au venit din țară. Mă bucur că au dat curs invitației și au și analizat subiectele pe care noi le-am propus în cadrul invitației, adică au fost foarte bine pregătiți pe legea salarizării, pe draftul legii salarizării, pe legea malpraxisului, pe legea exercitării profesiei de medic și sperăm ca, împreună, să identificăm cele mai bune soluții pentru ca aceste legi să se schimbe favorabil pentru ei. Dorim să găsim soluții ca ei să nu mai plece din țară și să fie respectați în România, cam astea sunt obiectivele noastre acum”, a spus Viorel Hușanu.

Sursa: AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Trandafir, editor: Andreea Marinescu, editor online: Simona Aruștei)

#sanitasbucuresti