Reprezentanții SANITAS solicită o întâlnire de urgență cu premierul sau vicepremier pentru a clarifica problema voucherelor de vacanță, în contextul în care spitalele mari nu au buget pentru astfel de sporuri.

Am trimis o adresă către Guvernul României prin care solicităm o întâlnire cu premierul, sau un vicepremier, pentru că au început deja pe legea salarizării să apară primele semnale negative. Au început primăriile să acorde voucherele de vacanță. Spitalele mari, cum ar fi Spitalele de Urgență și Institutele aflate în subordinea Ministerului Sănătății , nu au buget, nu au bani pentru așa ceva. Spitalele din subordinea administrației locale vor avea bugetul necesar acestor sporuri, iar spitalele mari nu. Dacă vor apărea primele vouchere de vacanță doar la spitalele mici, vor fi nemulțumiri în cadrul salariaților din spitalele mari.

Voucherele de vacanță vor fi acordate în sistemul public fie din 2017, fie din 2018, de către fiecare ordonator de credit în funcție de solicitările angajaților, dar și de disponibilitățile financiare ale instituției pentru acest an, se menționează în Programul de Guvernare 2017-2020.

Toți salariații din sistemul public vor beneficia de un voucher de vacanță în valoare de 1.450 lei valabil până la finalul anului 2018. Acordarea acestora se va face fie în 2017, fie în 2018 de fiecare ordonator de credit în funcție de solicitările angajaților, dar și de disponibilitățile financiare ale instituției pentru 2017. Bugetele instituțiilor publice vor cuprinde obligatoriu, începând cu 2018, alocări financiare pentru dotarea și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru cei aflați în slujba statului’, se menționează în document.

Sursa: AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Trandafir, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Ada Vîlceanu)