Pentru prima dată în 27 de ani, un minister ignoră total revendicările membrilor de sindicat!

Peste 100 de membri SANITAS București veniți să protesteze în fața Ministerului Muncii și Justiției Sociale, sosiți  de la mai multe spitale bucureștene, nu au reprezentat o problemă pentru această instituție. Ca dovadă, în cele două ore în care SANITAS a pichetat sediul ministerului, nu a existat nici o invitație la dialog, ceea ce ne convinge și mai mult că trebuie să insistăm, prin toate formele legale de protest, pentru a ne face auziți de autorități.

Programul nostru de proteste va continua până când guvernanții vor înțelege că sistemul de sănătate și asistență socială trebuie să aibă resursele necesare pentru a funcționa. Cum oamenii sunt cea mai importantă resursă considerăm că nu trebuie să ne batem joc de ea, susțin liderii SANITAS.

Vă mulțumim că ați participat alături de noi și vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a ne continua seria de proteste, în data de 06.10.2017, când vom picheta Ministerul de Finanțe și în data de 19.10.2017, când vom participa la MITINGUL SANITAS.

Revendicările SANITAS sunt legate, în principal, de: forma incompletă, omisiunile și inechitățile Legii – cadru nr 153/2017 privind salarizarea bugetarilor; pierderea tichetelor de masă începând cu 1 ianuarie 2018; limitarea plafonului de sporuri la 30% (conform Legii 153/2017) și, în consecință, neadoptarea noului regulament de sporuri, așa cum prevede aceeași lege-cadru; intenția guvernului de a trece contribuțiile sociale în totalitate din sarcina angajatorului în cea a anagajatului, ceea ce va anula, practic, creșterile salariale legiferate pentru începutul anului următor.

#LOV
#împreună_suntem_mai_puternici