În urma întâlnirii de astăzi 29 octombrie 2014, la care a participat Biroul Executiv al Federației Sanitas, premierul Victor Ponta, ministrul Muncii Rovana Plumb și ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu, s-a stabilit ca salariile angajaților din sistemul sanitar și de asistență socială să crească cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, fiind asigurat în același timp și bugetul pentru plata integrală a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014.

Ca promisiunea guvernanților să se împlinească, SANITAS cere să se emită o Hotărâre sau Ordonanță care să fie aprobată în următoarea ședință de Guvern.

S-a găsit o sumă comună pentru toată lumea pentru că noi SANITAS reprezentăm toţi sindicaliştii. Credem că este relevant 100 brut. O să rămână bătută în cuie în data de 5 noiembrie, când apare Ordonanţa sau Hotărârea de Guvern în care să fie scris negru pe alb şi legiferat acest lucru”, a declarat Leonard Bărăscu, președintele Federației SANITAS.

Acesta a precizat că începând de mâine de la ora 10:00 vor începe negocierile cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru rediscutarea și completarea Regulamentului de sporuri și a revizuirii unor inechități salariale apărute în sistem din cauza creșterii salariului minim pe economie.

”Creșterea salariului minim pe economie a dus la nivelarea diverselor categorii salariale. Prin negocierile pe care le vom demara joi, dorim să eliminăm aceste inechități salariale”, a explicat președintele Federației SANITAS.


În altă ordine de idei, în cel mai scurt timp va apărea un act normativ referitor la extinderea contractului de muncă la nivelul sectorului de sănătate și activități veterinare, fiind deblocate până în momentul de față peste 4.000 de posturi la nivel național, respectându-se angajamentul luat față de solicitările noastre.