Discurs Oprescu Sanitas Bucuresti

MFE a publicat ghidul pentru acordarea de finantari pentru formarea profesionala a medicilor si asistentilor medicali
Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POSDRU, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, lanseaza documentele necesare pentru deschiderea unei cereri de proiecte in vederea acordarii de finantari in domeniul medical.

Documentele au fost publicate in Monitorul Oficial. Proiectele potentialilor beneficiari vor putea fi incarcate in sistemul informatic ActionWeb incepand cu data de 6 iunie 2014, ora 10.00, pana la data de 11 iunie 2014, ora 16.00.

“Fondurile europene alocate Romaniei prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane trebuie indreptate catre domeniile prioritare, care pot contribui semnificativ la imbunatatirea vietii romanilor. Unul dintre aceste domenii este cel al sanatatii. Pentru ca pe zi ce trece tot mai multi medici aleg sa plece din tara, Ministerul Fondurilor Europene va directiona aproximativ 40 de milioane de euro spre proiecte strategice care vor urmari sprijinirea formarii profesionale continue a medicilor si asistentilor medicali“, declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, grupul tinta eligibil cuprinde personalul medical din unitati publice sanitare cu paturi. Grupul tinta eligibil pentru fiecare proiect va fi format din minimum 625 de medici si cel putin 1.250 de asistenti medicali, conform Ghidului publicat. Valoarea totala eligibila a proiectelor aprobate va fi de minimum 500.000 euro si de maximum 5.000.000 euro (echivalentul in lei). Alte conditii de eligibilitate sunt ca proiectele sa fie implementate in cel putin doua regiuni de dezvoltare ale Romaniei, iar perioada de implementare sa fie de cel putin sase luni si de cel mult 12 luni.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene