16 septembrie 2014 a fost o zi maraton de negociere pentru reprezentanții Sanitas care de la primele ore ale dimineții și până târziu în noapte au participat la mai multe întâlniri cu miniștrii de resort ai Sănătății, Finanțelor, Muncii și Dialogului Social unde au analizat stadiul revendicărilor ce urmau să fie finalizate până pe data de 15 septembrie 2014.

În acest context, reprezentanții Sanitas au transmis mesajul membrilor de sindicat din toată țara cu care s-au consultat în prealabil, aceștia nefiind de acord cu creșterea salarială de 10% doar pentru anumite categorii de personal, așa cum fusese propunerea inițială a guvernanților.

Dorința noastră a fost să impunem o reașezare pe grila de salarizare, asigurând astfel eliminarea inechităților din sistemul de sănătate și asistență socială cât și o creștere reală a veniturilor tuturor angajaților din sistem.

În urma discuțiilor avute, s-au  identificat o serie de soluții care să rezolve revendicările noastre, semn că reprezentanții guvernului au înțeles și acceptat solicitările Sanitas. Astfel, Consiliul Național a hotărât suspendarea mișcărilor de protest.