Constatând că până la data de 15 septembrie 2014 niciuna dintre solicitările sindicaliștilor de la SANITAS nu a fost finalizată, ci dimpotrivă s-au înmulţit cazurile de neacordare a tichetelor de masă şi chiar diminuarea ori anularea unor sporuri existente, membrii Consiliului Naţional ai Federaţiei SANITAS anunță reprezentanții Guvernului, în speţă pe cei ai Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi pe cei ai Ministerului Sănătăţii, că vor relua protestele întrerupte în vara acestui an.

Astăzi, 16 sept. 2014 reprezentanții SANITAS au programată o întâlnire la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice  cu miniștrii de resort ai finanțelor, muncii și sănătății pentru a constata stadiul revendicărilor solicitate în vară. Dacă se constată că revendicările sunt tot la stadiul de promisiuni, SANITAS este decis să treacă la ample manifestații de protest.

Astfel,  începând cu data de 17 septembrie 2014 membrii Consiliului Municipal București se vor alătura membrilor Consiliului Național din cadrul Federației Sanitas și vor picheta între orele 11:00 și 13:00 sediul Ministerului Finanțelor Publice.

După acest ultim avertisment, Federaţia SANITAS va stabili un nou calendar de proteste, pichetări și/sau mitinguri, ce vor avea loc începând de săptămâna viitoare.