Referitor la informațiile apărute cu privire la alocările bugetare pentru domeniul Sănătății în anul 2015, Ministerul Sănătății face următoarele precizări:

Bugetul alocat Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru anul 2015 este unul echilibrat care ține cont de realitățile din domeniul sanitar și de nevoile pacienților.

“Percepția privind scăderea fondurilor alocate este una eronată. Noi anul acesta am plătit arieratele pentru medicamente, ca urmare transferul de fonduri către Fondul Național de Asigurări de Sănătate nu mai este necesar. Aceste sume nu se mai regăsesc în alocarea bugetară pentru anul viitor. Din contră, în anul 2015 pornim cu dublarea sumelor alocate pentru programele naționale de sănătate și investiții. De asemenea, bugetul acoperă majorările salariale anunțate. Asigur pacienții și profesioniștii din sistem că nu există niciun motiv de îngrijorare, bugetul pe anul viitor fiind gândit pentru pacienți și cadre medicale”, a declarat Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătății.