Ministrul Sănătăţii şi SANITAS au discutat despre acordarea tichetelelor de masă, sporurile de fidelizare, dar şi despre deblocarea posturilor din sistem.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU, a discutat miercuri cu reprezentanţii Federaţiei SANITAS despre identificarea şi aplicarea unor soluţii comune care să vizeze atât deblocarea posturilor în sistem, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de salarizare.

“Una dintre condiţiile esenţiale pentru însănătoşirea sistemului de sănătate este îmbunătăţirea salarizării pentru tot personalul sanitar, pe măsura muncii depuse. Împreună cu SANITAS vom căuta soluţii în acest sens”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU.

Discuţiile au vizat atât sporurile pentru condiţii de muncă, cât şi salarizarea personalului de specialitate din centrele de transfuzie sanguină, acordarea tichetelor de masă în  toate unităţile sanitare, inclusiv în cele aparţinând autorităţilor locale.

Totodată, au fost abordate şiprobleme din sistem: acordarea unui spor de fidelizare pentru personalul din sănătate, deblocarea posturilor acolo unde este posibil.

Sursa: Comunicate de presă M.S.