În al treilea an consecutiv, Sanitas București continuă cu succes seria cursurilor de acordare a primului ajutor, în cadrul programului ”Școala Altfel”.

Ne face plăcere ca anul acesta să fim prezenți în foarte multe școli și licee bucureștene, unde am școlit peste 2000 de cadre didactice în cadrul campaniei ”Fii pregătit să salvezi vieți”, prin care am arătat importanța măsurilor de prim ajutor atât în ceea ce privește accesul rapid la asistență de specialitate, prin apelarea numărului de urgență 112, cât și în ceea ce privește corectitudinea realizării manevrelor de prim ajutor până la sosirea ambulanței.

Cele mai importante măsuri de prim ajutor pentru copii, pe care aceștia trebuie să le știe sunt: tehnici de resuscitare cardio-pulmonară, manevra Heimlich, măsuri de prim ajutor în caz de arsuri etc.

În străinătate cei mici sunt învăţaţi tehnici de prim ajutor prin diferite programe educaționale la care aceștia participa, încă de la vârste foarte fragede. În România, odată cu apariția programului ”Școala Altfel”, se constată o preocupare din ce în ce mai crescută față de aceste cursuri.

Uniunea Sindicală Sanitas București a raspuns afirmativ, și anul acesta, numeroaselor solicitări venite din partea instituțiilor de învățământ în vederea susținerii unui astfel de curs, cu ajutorul specialiștilor din domeniu.

#sanitasbucuresti