Consiliul Naţional SANITAS, întrunit în data de 7 aprilie 2014, a avut ca invitaţi pe ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu, preşedintele C.N.A.S. Radu Tibichi, ministrul delegat pentru Dialog Social Aurelia Cristea, Francisk Iulian Chiriac secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Mircea Giurgiu consilier al ministrului pentru Dialog Social.

Întâlnirea din această zi aniversară a fost marcată şi de intrarea în rândurile membrilor Federaţiei SANITAS a Uniunii Sindicatelor TESA din Sănătate, organizaţie care apără din anul 1990 drepturile personalului tehnic, economic şi administrativ din unităţile sanitare şi balneare din România. Delegaţia uniunii este compusă din Dumitru Viezureanu –preşedinte, Alexandra Chifor- secretar general şi Augustin Chifor –preşedinte onorific.
Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu mulţumeşte Federaţiei SANITAS pentru sprijinul său în expunerea neregulilor din unităţile sanitare şi subliniază faptul că poartă recunoştinţă personalului medical pentru modul în care îşi face datoria faţă de pacienţi în condiţiile dificile actuale.
Menţionează că este deschis dialogului şi speră într-o colaborare solidă, afirmând că SANITAS va fi una dintre vocile principale în consultarea privind adoptarea deciziilor.
Consideră că semnarea Acordului dintre cele două instituţii aduce un beneficiu  sistemului sanitar.
Astfel, în angajament au fost cuprinse unele aspecte nerezolvate de către ministrul Eugen Nicolăescu, precum şi introducerea unor comisii mixte SANITAS şi Ministerul Sănătăţii, cu responsabili desemnaţi şi termene de finalitate pentru punctele prevăzute în Acord.
Prin urmare, se invocă o salarizare corectă a personalului sanitar, condiţii mai bune în spitale, atât pentru angajaţi, cât şi pentru pacienţi, dar şi manageri de spitale eficienţi.
Reprezentanţii SANITAS au solicitat o analiză clară privind descentralizarea, acordarea tichetelor de  masă, deblocarea celor aprox. 1200 de posturi.
Ministrul Sănătăţii afirmă că managerii vor fi evaluaţi doar în funcţie de situaţia existentă în spital, iar privind deblocarea posturilor subliniază că va demara verificări; susţine că angajările nu se vor face pe criteriu politic, iar SANITAS va contribui prin validarea deciziilor în privinţa ocupării posturilor vacante.
Totodată, precizează că prin înfiinţarea la Ministerul Sănătăţii a compartimentului pentru asistenţi medicali, se va fluidiza circuitul problematicilor sesizate şi astfel seva crea un cadru pentru informarea din timpşi prevenirea situaţiilor defavorabile cu care se confruntă acest personal medical.
În urma interpelărilor liderilor judeţeni Sanitas prezenţi, dl ministru Bănicioiu îşi bifează în agenda de lucru deplasări prioritare (ori primiri ale delegaţiilor) în judeţele Cluj, Iaşi, Vrancea.