O infirmieră de la Spitalul Huşi, unde o fetiţă de patru ani diagnosticată cu laringită a murit, va fi sancţionată cu 10% din salariu, timp de două luni, întrucât i-a permis bunicului copilei să transporte trupul neînsufleţit al acesteia din salon la morgă, deşi era responsabilitatea angajatei.

Conducerea Spitalului Municipal Huşi a decis sancţionarea cu 10 la sută din salariu, timp de două luni, a unei infirmiere care nu a respectat atribuţiile de serviciu în privinţa transportului cadavrelor la morgă în cazul fetiţei de patru ani din localitatea Buneşti-Avereşti care a decedat în unitatea sanitară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cadrul sanitar este acuzat că i-a permis bunicului copilei să transporte trupul neînsufleţit al acesteia din salon la morgă după ce medicii au confirmat decesul fetiţei.

”Infirmiera nu a respectat procedura în ceea ce priveşte transportul pacienţilor decedaţi din salon la morga spitalului. Responsabilitatea îi revine, conform fişei postului, acestui cadru sanitar care, împreună cu un brancardier, autopsier sau paznicul de la poarta spitalului, după caz, trebuie să transporte cadavrele la morgă. Acum probabil a şi cedat emoţional femeia, având în vedere conjunctura acestui caz”, a declarat, vineri, managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

INCREDIBIL ! Acarul Păun apare și în acest caz. SISTEMUL TREBUIE REGÂNDIT RAPID !

Vino în marea familie SANITAS pentru a contribui la schimbarea sistemului sanitar din România și pentru ca interesele tale să fie cât mai bine reprezentate.