La invitația SANITAS București, o delegație a UIL (Unione Italiana del Lavoro, Uniunea Italiană a Muncii) s-a întâlnit sâmbătă 28 februarie 2015, cu reprezentanți ai USSB, pentru a pune bazele unui protocol de colaborare destinat apărării drepturilor românilor care au muncit, muncesc sau urmează să muncească pe teritoriul italian.

Urmare a acestei întâlniri, SANITAS este în măsură să asigure consultanță legislativă cu privire la drepturile pe care personalul medical ce profesează sau urmează să profeseze în Italia, dar și cu privire la pensiile celor care au lucrat în peninsulă.

Tot în cadrul discuțiilor, o altă temă dezbătută a fost cea referitoare la evoluția formelor de pregătire profesională pentru asistenții medicali angajați ai sistemul de sănătate și asistență socială din Italia.

Finalul discuțiilor a conturat posibilitatea unui schimb de experiență între cele două organizații, prin care personalul medical din România să se familiarizeze cu sistemul sanitar și de asistență socială din Italia.